Rss

Olika pokerformer

Med pokerformer menas inte olika pokerspel, denna artikel fokuserad istället på de olika former som finns av de mest populära pokerspelet: Texas Hold’em.

No Limit

Detta är den vanligaste formen av Texas Hold’em och den används i de flesta turneringarna. Detta är den enda formen där man kan satsa hur mycket som helst i varje hand man spelar, det vill säga gå all-in.No Limit Texas Hold’em möjliggör betydligt större vändningar, förluster och återkomster än någon annan form av poker och det är mest troligt därför som det är den föredragna formen för praktiskt taget all poker man ser på stora event och på TV. Men det är även den mest spelade formen på nätet.

Limit

I Limit Texas Hold’em är man begränsad till hur mycket man kan satsa vid varje tillfälle. Detta bestäms av bordet man spelar på, det kan vara så lågt som en krona till, vanligtvis, kring hundra kronor. De flesta pokerrum på nätet har en ganska stor variation av detta.Limit Texas Hold’em kräver annorlunda strategier än No Limit, man har inte samma möjlighet att forcera andra spelare från en pott genom sina satsningar, att bluffa är oftast inte lika kostsamt, men heller inte lika lätt att komma undan med.

Pot Limit

När man spelar Pot Limit Texas Hold’em är man också begränsad till hur mycket man kan satsa, men detta är helt beroende på storleken på potten, man kan bara satsa så mycket som redan finns där eller mindre.Precis som Limit Texas Hold’em har man inte samma möjligheter att spela löst, men detta är egentligen bara i början av en hand, och ju fler som är med i handen desto snabbare ökar taket på hur mycket som går att satsa.

Previous Post